ÈXIT d’assistència en la manifestació a favor d’una major capacitat d’examen. Es demostra la unió d’un sector que s’agrupa per a fer front a una situació insostenible.
La protesta, que va durar dues hores, va començar a les 10 del matí amb una concentració en la plaça d’Espanya de la Ciutat Comtal. Els manifestants es van dirigir després a la seu de la prefectura (Gran Via, 84), davant la qual la presidenta de la FAB, Teresa Coll Cambras, va llegir el manifest que recull les demandes del sector. Després tornem a la plaça d’Espanya.
El text íntegre del manifest és el següent:

Les autoescoles de la província de Barcelona, tornem a sortir al carrer, massivament, per a exigir a la DGT i la Prefectura de Trànsit de Barcelona:

1. Respecte cap al nostre col·lectiu. Darrere dels números i dels percentatges, hi ha persones i empreses.
2. No aplicar un nou sistema de repartiment d’exàmens, per a ocultar el veritable problema exclusiu de l’Administració: la falta d’examinadors efectius diaris per a donar sortida a la demanda. La falta de recursos per a reduir veritablement la “bossa” d’alumnes pendents de circulació a la província de Barcelona (actualment, 40.000).
3. No utilitzar les autoescoles amb l’aplicació del CAPA sense, prèviament, fer les adaptacions i correccions necessàries per al seu bon funcionament.
4. Exigim que es facin aquestes adaptacions i correccions de manera immediata. Què volem?

VOLEM més capacitat de la Prefectura, per a tenir més exàmens les autoescoles.
VOLEM que el sistema CAPA funcioni de manera immediata amb les correccions següents:

– Cap pèrdua de minuts retornats per les autoescoles.
– Cap pèrdua d’exàmens rebutjats (llistes de reserves).
– Que sumin els trasllats d’expedients en la bossa de cada autoescola.
– Que s’augmenti el mínim de capacitat per autoescola. En cap cas, pot ser un alumne.
– Transparència total del càlcul de capacitat atorgada a cada autoescola. Volem informar a tothom i, especialment als nostres alumnes que, les autoescoles no tenim culpa d’aquesta situació. Som víctimes com ells.
– Volem treballar i examinar. I els únics que ens poden donar una resposta és la DGT / Prefectura.
Per a acabar: avui ha de ser el final d’un trajecte que ha estat llarg però que ens ha de portar a fer un gir de debò, real i sense invents per a tapar els problemes reals. Abordant-los de debò és quan podem trobar solucions.
Només ho podem fer junts. Representem a tots. Escoles petites, mitjanes, grans i molt grans. Ningú queda exclòs.
Demanem que tothom se senti interpel·lat i també demanem confiança. Tenen el nostre compromís ferm i decidit. No recularem per difícil que ens ho posin. Us donem la nostra paraula!!!
No prenem camins divergents. Camins divergents ens poden portar a la destrucció d’uns i d’uns altres.
Acabo amb agraïments: a diverses associacions a escala estatal especialment Madrid i Castelló.
Gràcies pel seu suport i ànims per a ells en la lluita comuna.
Gràcies a les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona aquí presents. Avui ens toca a Barcelona. Demà mateix els tocarà a ells. Llavors, nosaltres també estarem.